Ontstaan Boerenbruiloft

In 1993 werd het eerste “officiële” boerenbruidspaar uitgeroepen bij C.V. d’n Bok.

In 1992 werd op een provisorische wijze een boerenbruiloft “in elkaar geknutseld” omdat door de slechte weersomstandigheden de kruiwagenrace niet door kon gaan.

In een half uurtje werd alles geregeld en in elkaar gezet. Er werden spruitjes op een veld weggehaald en de bruiloft kon beginnen. Jac Deenen en Riny Claassens werden het eerste “onofficiële” boerenbruidspaar die de middag vulden. Dit sloeg zo goed aan bij de Bokken dat er besloten werd in 1993 weer een boerenbruiloft te organiseren

Zo kwamen Piet en Zus Hendrix in 1993 als eerste boerenbruidspaar van de Swolgense Bok uit. De eerste jaren was de organisatie van de boerenbruiloft telkens in handen van een vereniging uit Swolgen. Het vijfde boerenbruidspaar (1997) werd gekozen door groep vrijwilligers. Zo kon er ook een bruidspaar gekozen worden dat niet bij een bepaalde vereniging was. Daarna kwamen er weer enkele bruidsparen uit de verenigingen en vanaf 2000 is er een comité Boerenbruiloft dat elk jaar het boerenbruidspaar kiest.
Dit comité bestaat uit enkele leden van C.V. d’n Bok, enkele ex-bruid of bruidegommen en enkele Swolgense Bokken.

Bekijk de foto's van alle boerenbruisparen

Bekijk de foto's van alle spelersgroepen